Els Anker
Els Anker Nieuws 7 mei 2016 / 07:05 uur

Rijexamen doen? Een moment geduld a.u.b.

Ben je bezig met je rijbewijs en wil je binnenkort je examen gaan afleggen? Grote kans dat je daar even mee moet wachten. Door drukte bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) lukt het steeds minder vaak om binnen de termijn van zeven weken examens in te plannen. Dat schrijft Het Parool zaterdag.

Het CBR streeft ernaar dat je eerste praktijkexamen voor de personenauto binnen zeven weken kan worden gereserveerd. Voor herexamens is dat vijf weken. Deze termijnen zijn afgesproken met het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de rijschoolbranche.

Seizoenspiek

De afgelopen weken lukte het echter bij een toenemend aantal examencentra niet om op tijd af te rijden: vorige maand was het bij 25 van de 53 centra niet mogelijk om binnen de gestelde termijn een rijexamen af te leggen, zo blijkt uit cijfers van het CBR.

De huidige drukte wordt volgens de organisatie vooral veroorzaakt door het aantal 17-jarigen dat afrijdt. Dat zijn er meer dan voorzien. Bovendien is er ook sprake van een seizoenspiek.

Overwerken

Het CBR doet er alles aan om de wachttijden te verminderen. Er worden meer examinatoren ingezet en ook worden er nieuwe examinatoren geworven.

„We werken over op zaterdag en onze examinatoren die parttime werken worden zoveel mogelijk fulltime ingezet", aldus een woordvoerder van het CBR.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rijexamen doen? Een moment geduld a.u.b.
Sluiten