Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Nieuws 30 mei 2016 / 20:41 uur

Rapper Typhoon langs de kant om verdacht dure auto

Glenn de Randamie, beter bekend als rapper Typhoon, is maandagavond langs de kant van de weg gezet omdat de politie hem in een ‘verdacht mooie auto’ zag rijden. Dat schrijft hij op Facebook.

„Net aangehouden door de politie in Zwolle. Niet om een verkeersovertreding, maar omdat mijn nieuwe auto niet matcht met mijn profiel. Het is verdacht dat een man met mijn kleur in zo’n auto rijdt.” Hij vervolgt: „De dienstdoende agent, een vriendelijke vent daar niet van, gaf toe dat hij bevoordeeld was en er rekening mee hield dat het drugsgeld kon zijn.”

Dikke error

‘Ty’ geeft in hetzelfde bericht aan dat het hem vaker overkomt. Waar hij er vroeger boos om werd, blijft hij nu rustig. „Het is triest. Ik kies ervoor dit nu te delen omdat dit niet een op zichzelf staand iets is. Het is niet alleen de politie, dit is een dikke error in de Nederlandse samenleving. Eerste stap naar verandering is toegeven dat racisme, discriminatie, onderscheid nog steeds onderdeel van onze cultuur zijn. We zijn er nog lang niet!”

Politie

Een woordvoerder van de politie Oost-Nederland geeft op maandagavond aan niet inhoudelijk te kunnen reageren.

🚨 Net staande gehouden door de politie in Zwolle. Niet door een verkeersovertreding maar, omdat mijn nieuwe auto niet…

Gepostet von Typhoon am Montag, 30. Mai 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rapper Typhoon langs de kant om verdacht dure auto
Sluiten