Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 4 mei 2016 / 13:27 uur

Peiling CNN: Clinton zou Trump verslaan

Hillary Clinton zal de grote winnaar van de presidentiële verkiezingen in Amerika worden, mocht ze het opnemen tegen Donald Trump. Althans, als we afgaan op een peiling van CNN.

De nieuwszender legde de kijkers een aantal ‘wat als’-vragen voor om erachter te komen wie er aan het langste eind zou trekken als er nu verkiezingen waren. De uitslag was duidelijk: de democratische kandidaat Hillary Clinton zou haar Republikeinse tegenstander Trump ruim voor blijven met 54 procent van de stemmen. Trump kan rekenen op 41 procent.

Hillary Clinton. Foto: ANP

Bernie Sanders

Waar Trump vrijwel zeker is van de kandidatuur bij de Republikeinen, blijft het bij de Democraten nog even een strijd tussen Clinton en Bernie Sanders. Maar zelfs als Sanders het op zou nemen tegen Trump, zou de miljardair het volgens de peiling van CNN niet winnen. Sanders krijgt met 56 procent van de stemmen zelfs nog meer vertrouwen dan Clinton.

John Kasich

Het wordt volgens CNN pas echt interessant als Trump níet mee zou doen aan de verkiezingen. In dat geval is John Kasich de Republikeinse presidentskandidaat en die maakt het het Democratische kamp een stuk moeilijker. Als hij tegen Sanders zou moeten, wordt het spannend, maar in het geval van een strijd tussen Clinton en Kasich winnen de Republikein.

Republikein John Kasich. Foto: ANP

Economie

Er werd ook gepeild wie van Clinton en Trump de kiezers het meest vertrouwen op verschillende beleidsgebieden, zoals gezondheidszorg, economie en buitenlands beleid. Trump delft op alle gebieden het onderspit, behalve op het economische beleid.

Het ziet ernaar uit dat alle kandidaten nog flink wat zieltjes te winnen hebben. Uiterlijk in juni zal duidelijk worden wie de presidentskandidaten worden, de verkiezingen volgen in november.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Peiling CNN: Clinton zou Trump verslaan
Sluiten