Puck Roest
Puck Roest Nieuws 25 mei 2016 / 15:13 uur

Overlevende Bataclan boos op zanger Jesse Hughes

„Je bent een verspreider van haat”, schrijft Ismael El Iraki in een open brief op Facebook aan Jesse Hughes, de zanger van Eagles of Death Metal. El Iraki is fan van de band én overlevende van de terroristische aanslag in de Parijse concertzaal Bataclan. Maar hij baalt van de uitspraken van de frontman.

„Ik hou van je muziek, vooral van je concerten (zulke leuke, wilde shows) en man, ik had nooit verwacht dat jij een angstzaaier zou worden”, schrijft hij.

Op 13 november vorig jaar kwamen er in de concertzaal Bataclan 89 mensen om het leven bij de aanslagen in Parijs. El Iraki stond vooraan bij het podium, zo is ook te zien op een foto die hij toevoegde aan de brief. Hij is echter helemaal niet blij met de uitspraken die Hughes de afgelopen tijd deed.

A LETTER TO JESSE HUGUES FROM A FELLOW BATACLAN SURVIVORDear Jesse,I just finished reading your tacky Taki interview…

Gepostet von Ismael El Iraki am Dienstag, 24. Mai 2016

El Iraki is vooral boos om de opmerking van de zanger over de beveiliging in de Bataclan. Volgens Hughes speelde zij een rol in de aanslagen en hadden de beveiligers alle Arabieren gewaarschuwd. Hij bood daar later zijn excuses voor aan, maar herhaalde vervolgens de opmerking in een ander interview. „Ze waren dan vergeten om mij te waarschuwen”, schrijft El Iraki. „En dan zijn ze vergeten Djamila en alle andere Arabieren die beschoten en vermoord zijn die nacht te waarschuwen.”

Verspreid liefde

„Jouw opmerking opende een pijnlijke wond. Denk niet dat jij de enige bent die tegenover deze afschuwelijke fundamentalisten staat”, vervolgt hij. El Iraki heeft een duidelijke boodschap voor Hughes. „Rock-‘n-roll is liefde. Kijk naar jezelf, je bent een verspreider van haat geworden. Probeer om liefde te verspreiden”, sluit hij de brief af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Overlevende Bataclan boos op zanger Jesse Hughes
Sluiten