Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Ophef om herdenking IS-lid in christelijke kerk

Een herdenkingsdienst voor een omgekomen lid van de terreurorganisatie Islamitische Staat in een christelijke kerk heeft in Duitsland voor veel ophef en discussie gezorgd. Predikant Sieghard Wilm is voornemens vrijdag in de evangelisch-lutherse St. Pauli-kerk in woord en gebed aandacht besteden aan het overlijden van een 17-jarige jongen die Hamburg verliet om te gaan vechten in Syrië en Irak.

De in Kameroen geboren Florent, in salafistische kringen bekend als Bilal, kwam als klein kind naar Duitsland. Volgens de binnenlandse veiligheidsdienst stamde hij uit een christelijke familie, maar bekeerde hij zich op zijn veertiende tot de islam en radicaliseerde razendsnel. In het voorjaar van 2015 sloot hij zich aan bij IS en vertrok hij naar het Midden-Oosten.

Hoe en waar de tiener aan zijn einde kwam, is onduidelijk. Wel zou hij kort voor zijn dood in een videoboodschap geloofsgenoten hebben gewaarschuwd voor de door IS gevoerde oorlog en de wreedheden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ophef om herdenking IS-lid in christelijke kerk
Sluiten