Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 22 mei 2016 / 10:05 uur

Na Arnold overlijdt bergbeklimster op Mount Everest

Terwijl Nederland rouwt om het overlijden van bergbeklimmer Eric Arnold, rouwt Australië om de dood van bergbeklimster Maria Strydom (34). Ze zat in dezelfde trekgroep als Arnold, heeft ook de top van de Mount Everest gehaald en overleed ook tijdens de afdaling aan hoogteziekte.

Samen met haar man beklom Strydom de hoogste berg van de wereld. Zijn moeder heeft aan de Australische ABC laten weten dat haar zoon gelukkig bij haar was toen zijn vrouw overleed. Zelf was hij gewond, maar is inmiddels weer veilig in de bewoonde wereld aangekomen.

Een missie

Het echtpaar wilden bewijzen dat je als veganist net zo sterk bent als niet-veganisten. Daarom wilden ze de Seven Summits beklimmen: de zeven hoogste bergen van elk continent. De Mount Everest was pas sinds een paar weken weer begaanbaar. Na de zware aardbeving in Nepal was het lange tijd gevaarlijk om de berg te beklimmen.

Na Arnold is de Australische de tweede bergbeklimmer die het leven laat op de berg. Haar moeder kan op het moment niet over de dood van haar dochter praten en deelde een foto op Facebook met haar dochter.

https://www.facebook.com/marithastrydom/posts/10153890503919079

De universiteit in Melbourne waarop Strydom les gaf betuigt via Facebook ook medeleven.

The Monash University community is deeply saddened by the tragic news of the loss of Dr Maria Strydom on Mt Everest. We…

Gepostet von Monash University am Samstag, 21. Mai 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Na Arnold overlijdt bergbeklimster op Mount Everest
Sluiten