Puck Roest
Puck Roest Nieuws 6 mei 2016 / 15:15 uur

Na acht maanden is het weer warmer dan 25 graden

We hebben er even op moeten wachten, maar nu is het eindelijk zover. Na acht maanden is de temperatuur in Nederland vrijdag weer boven de 25 graden uitgekomen. Dat gebeurde als eerste in Ell (Limburg), waar na 16.00 uur 25,4 graden is gemeten, meldt Weeronline.

De laatste keer dat het in ons land 25 graden of meer werd, was op 31 augustus. Gelukkig houdt de warmte nog even aan. Want ook dit weekend stijgt de temperatuur in het midden en zuiden van het land naar 25 tot 27 graden. Het is daarmee zelfs warmer dan in de meeste landen aan de Middellandse zee.

In De Bilt wordt zaterdag een maximumtemperatuur van ongeveer 26 graden verwacht. Als dit gebeurt, is het in Nederland de eerste officiële zomerse dag van het jaar. Zoek je nu nog fijne muziek om in het zonnetje naar te luisteren? Bekijk dan even Metro’s zomerlijstje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Na acht maanden is het weer warmer dan 25 graden
Sluiten