Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 31 mei 2016 / 14:18 uur

Miljoenenschade door hagelstenen als pingpongballen

Zware onweers- en hagelbuien in met name het oosten van het land hebben voor enorme schade aan huizen en auto’s gezorgd. De eerste schattingen gaan uit van tenminste tien miljoen euro aan schade.

Ook in andere delen van het land zorgde noodweer voor de nodige schade en overlast. Zo hadden bewoners in Brabant last van ondergelopen straten en kelders, lekkende daken en wc’s die overliepen. Het leidde tot extreme situaties waarbij de brandweer Brabant-Noord vaak in actie moest komen. Dinsdag waren rioolservicebedrijven en dakdekkers nog druk met het verhelpen van de schade.

Weer onweer

De kans op onweer is volgens Weeronline nog niet geweken. Dinsdagavond en -nacht is het wisselend bewolkt. Aanvankelijk is het op de meeste plaatsen droog, maar in de loop van de nacht kunnen een paar onweersbuien vanuit Duitsland het oosten van het land bereiken.

Woensdag is er in het noorden en westen van het land regelmatig ruimte voor de zon. In het midden, oosten en zuiden is meer bewolking aanwezig en ontstaan er onweersbuien. Vooral later in de middag en tijdens het begin van de avond kunnen hier een paar stevige buien tussen zitten die lokaal veel neerslag veroorzaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Miljoenenschade door hagelstenen als pingpongballen
Sluiten