Metro
Metro Nieuws 11 mei 2016 / 14:00 uur

Meer jihadisten onder vluchtelingen Duitsland

Tussen de vluchtelingen die via Duitsland Europa binnen willen komen, zitten steeds meer jihadisten. Dat blijkt uit cijfers van de Duitse federale politie BKA waarover Duitse media berichten.

Tot nu toe heeft de Duitse politie 369 aanwijzingen binnengekregen over terreurverdachten onder de vluchtelingen. In veertig gevallen leidde dat tot een formeel vooronderzoek vanwege lidmaatschap van een terreurbeweging of het voorbereiden van aanslagen. In februari waren er nog 250 aanwijzingen en 22 onderzoeken.

Concrete aanwijzingen voor aanslagen zijn er niet, aldus het BKA. Toch is de mogelijke aanwezigheid van jihadisten onder vluchtelingen een grote zorg. Twee van de daders van de aanslagen in Parijs, vorig jaar november, waren als vluchteling naar Europa gereisd.

Reageer op artikel:
Meer jihadisten onder vluchtelingen Duitsland
Sluiten