Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 22 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Leeuwen doodgeschoten nadat man in verblijf sprong

Een bezoeker van een dierentuin in de Chileense hoofdstad Santiago deed zaterdag een poging tot zelfmoord en sprong voor de leeuwen. Franco Luis Ferrada (20) bracht het er uiteindelijk levend vanaf doordat het personeel snel reageerde.

Vermoedelijk sprong Ferrada via het dak van het leeuwenverblijf voor de dieren, omdat hij nog niet zo lang geleden zijn moeder is verloren aan kanker. Toen de jongeman oog in oog stond met de leeuwen, trok hij zijn kleren uit en lokte het mannetje en het vrouwtje. Zo schrijft La Publimetro. Wie de schokkende beelden wil zien, kan hier klikken.

Doodgeschoten

In eerste instantie waren de dieren niet geïnteresseerd in het stuk vlees, maar doordat Ferrada hun aandacht bleef trekken, besloten ze aan te vallen. De medewerkers probeerden als eerste reddingsactie de leeuwen nat te spuiten, maar zonder succes. Vervolgens schoten ze met verdovingspijltjes, maar deze kwamen in de nek van Ferrada terecht. Omdat er niets anders opzat, werden de leeuwen uiteindelijk doodgeschoten.

Het is natuurlijk niet gebruikelijk in de Chileense dierentuin om de dieren die daar verblijven dood te schieten. De regels van het park zijn alleen duidelijk: mensenlevens gaan voor alles. Het parkbestuur is erg verdrietig over het verlies van de leeuwen.

Afscheidsbrief

Ferrada werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, daarna werd er in zijn kleding een afscheidsbrief gevonden. Een grote groep bezoekers zagen het incident, waaronder kinderen. De medewerkers van de dierentuin hopen dat de man de aanval van de leeuwen overleefd. Hij is zwaar gewond aan zijn hoofd, nek en bekken.

Kritiek

Het doodschieten van de twee leeuwen zorgden voor een storm van kritiek in Chili. Bij de ingang van de dierentuin branden dierenliefhebbers kaarsjes voor de dieren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Leeuwen doodgeschoten nadat man in verblijf sprong
Sluiten