Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Nieuws 29 mei 2016 / 07:28 uur

Jochie (4) valt in gorillaverblijf

Een vierjarig jongetje is zaterdag zwaargewond geraakt nadat hij in het gorillaverblijf van een dierentuin in de Amerikaanse stad Cincinatti is gevallen. Tien minuten lang werd het jongetje meegesleurd door een gorilla van bijna 200 kilogram. Het personeel heeft de aap moeten doden om het jochie te redden.

Moeilijke beslissing

Het jongetje wist door een hek te klimmen en viel drie meter naar beneden, in een gracht rondom het verblijf. De 17-jarige gorilla Harambe was niet agressief naar het kind, maar het personeel kon geen enkel risico nemen. Het beest verdoven was geen optie, omdat een verdoving niet meteen werkt.

Dit zou de situatie alleen maar gevaarlijker maken. „Ze hebben een moeilijke beslissing moeten nemen, maar ze hebben het juiste gedaan. Daarmee hebben ze het leven van het jongetje gered. Dit had een afgrijselijke afloop kunnen hebben”, zegt dierentuindirecteur Thane Maynard tegen NY Daily News.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jochie (4) valt in gorillaverblijf
Sluiten