Metro
Metro Nieuws 24 mei 2016 / 20:42 uur

Italiaanse marine redt duizenden mensen bij Libië

De Italiaanse kustwacht meldt dat dinsdag bij 23 verschillende reddingsacties voor de kust van Libië meer dan drieduizend mensen zijn gered. Het totaal na twee dagen is hiermee gestegen tot ruim 5600.

Humanitaire organisaties stellen dat de route over zee van Libië naar Italië nu de voornaamste migratieroute naar Europa is, nadat die vanuit Turkije naar Griekenland grotendeels werd afgesloten. De vrees bestaat dat nog meer mensen de oversteek zullen wagen nu de weersomstandigheden gunstiger worden.

De meeste mensen die met gammele bootjes vanuit Libië vertrekken zetten koers naar Lampedusa, een Italiaans eilandje vlak bij Tunesië, of naar Sicilië.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Italiaanse marine redt duizenden mensen bij Libië
Sluiten