Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 27 mei 2016 / 20:25 uur

IS-commandant gedood door Amerikaans leger

Bij luchtaanvallen op de westelijk Iraakse stad Fallujah hebben de VS in de afgelopen dagen meer dan zeventig strijders van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) gedood, waaronder de plaatselijke commandant Maher al-Bilawi.

Dat zei de woordvoerder van het Amerikaanse leger in Irak, Steve Warren, vrijdag.Het Iraakse leger is eerder deze week met steun van Amerikaanse luchtaanvallen een offensief begonnen om de soennitische extremisten uit de stad te verdrijven.

Fallujah, ongeveer zeventig kilometer ten westen van Bagdad, is na de noord-Iraakse stad Mosul, het belangrijkste bolwerk van IS in Irak. De extremisten controleren de stad sinds januari 2014.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
IS-commandant gedood door Amerikaans leger
Sluiten