Remco Visser
Remco Visser Nieuws 21 mei 2016 / 13:25 uur

In Beeld: Vulkaan bedekt Costa Rica onder laag as

De hoofdstad San José van het Midden-Amerikaanse Costa Rica is door een uitbarsting van de vulkaan Turrialba met een laag as bedekt. In de stad en omgeving zijn alle straten, gebouwen en voertuigen zwartgrijs gekleurd. De wijde omgeving is tevens in rook gehuld.

De 3340 meter hoge Turrialba ligt op 30 kilometer van San José. De vulkaan kwam vrijdag tot uitbarsting. Honderden mensen meldden zich met ademhalingsproblemen en huidaandoeningen bij de ziekenhuizen in de hoofdstad.

Volgens experts is het de ergste uitbarsting sinds zes jaar. De wind stond net verkeerd en blies as en rook naar het dichtst bevolkte gebied van het land. Voor zover bekend wordt San José niet door lava bedreigd. Er zijn ook geen meldingen over slachtoffers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In Beeld: Vulkaan bedekt Costa Rica onder laag as
Sluiten