Metro
Metro Nieuws 1 mei 2016 / 13:13 uur

In beeld: een dag protest bij het Iraakse parlement

Na de bestorming van het Iraakse parlement zaterdag door een woedende menigte, hebben de demonstranten zich een dag later uit het huis van afgevaardigden teruggetrokken. Honderden aanhangers van de sjiitische prediker Muqtada al-Sadr verzamelden zich zondag op een centraal plein in de streng beveiligde Groene Zone in Bagdad en zetten hun protest voor hervormingen daar voort.

De sjiitische premier Haidar al-Abadi bezocht het parlementsgebouw om een beeld van de situatie te krijgen. Videobeelden van in het Parlement, verspreid op Twitter, tonen gebroken glas en beschadigde tafels in de vergaderzaal.

https://twitter.com/ShamiRebel/status/726456044482887681

Duizenden aanhangers van Al-Sadr bestormden zaterdag de zogeheten Groene Zone, waar behalve overheidsgebouwen ook veel ambassades liggen. Honderden demonstranten drongen later het parlementsgebouw binnen. De volgelingen van Al-Sadr eisen hervormingen en een scherpere strijd tegen de wijdverbreide corruptie in Irak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In beeld: een dag protest bij het Iraakse parlement
Sluiten