Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 9 mei 2016 / 17:48 uur

Hitte zorgt voor code rood in provincies Nederland

Het is een paar dagen warmer dan 20 graden en alle alarmbellen gaan alweer af. In de provincies Gelderland en Overijssel is code rood voor brandgevaar afgegeven. Dit meldt natuurbrandrisico.nl op de eigen website.

Vanwege de droge dagen van afgelopen week is de kans op natuurbranden in die provincies aanzienlijk groter. Ook in Drenthe, delen van Noord-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland en Limburg is de kans op natuurbranden groter dan normaal. Hier geldt echter code oranje.

Code rood

In een gebied met code rood mag je onder andere geen vuur maken. Vuurkorven, fakkels, wensballonnen en vuurwerk zijn niet toegestaan en roken wordt ernstig afgeraden. Voor alle gevolgen van code rood kun je hier kijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hitte zorgt voor code rood in provincies Nederland
Sluiten