Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 19 mei 2016 / 12:35 uur

Google denkt aan vliegenpapier voor auto-ongelukken

Bij een auto-ongeluk hebben inzittende van de wagen altijd nog de bescherming van airbags. Fietsers en voetgangers zijn echter totaal onbeschermd op het moment dat zij de klap opvangen, maar daar wil Google nu iets aan doen.

Het techbedrijf heeft namelijk succesvol patent aangevraagd op een beschermlaag voor op de voorkant van auto’s. De laag werkt als vliegenpapier en dubbelzijdig ducktape. De aangereden persoon blijft hierdoor aan de auto plakken en wordt niet zomaar meters door de lucht gegooid. Hierdoor moeten de verwondingen van de voetganger beperkt blijven.

Rotzooi

Om te voorkomen dat onverlaten zomaar hun rotzooi aan auto’s gaan plakken, wordt de plaklaag beschermd door een soort schaal. Deze breekt bij de klap van een aanrijding, waarna de aangereden persoon kan blijven plakken.

Google benadrukt dat het nog wel even kan duren voordat het idee wordt uitgevoerd. De kans bestaat zelfs dat het helemaal niet op de markt komt. ,,We hebben patenten op een scala van ideeën. Sommige ideeën worden later echte producten en diensten, anderen niet”, zegt een woordvoerder tegen San Jose Mercury News.

Misschien is het ook maar goed als dit plan niet direct op de markt komt. De grote vraag blijft immers wie je van de motorkap af moet pulken als je eenmaal vastgeplakt bent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google denkt aan vliegenpapier voor auto-ongelukken
Sluiten