Remco Visser
Remco Visser Nieuws 11 mei 2016 / 16:35 uur

Erdogan blijft strijden tegen Duitse mediatycoon

Recep Tayyip Erdogan Recep heeft besloten de juridische strijd tegen Mathias Döpfler, de grote baas van het machtige Springerconcern, voort te zetten. Dat maakten Turkse media woensdagavond bekend.

De Turkse president heeft zijn Duitse advocaat Ralf Höcker opgedragen in beroep te gaan tegen de uitspraak van de kantonrechter. Deze oordeelde dinsdag dat de opmerkingen van de mediatycoon, die vierkant achter de satiricus Jan Böhmermann is gaan staan, binnen het recht op vrije meningsuiting vallen.

Spijt

Erdogan wil Böhmermann aanpakken wegens belediging in een tv-show. De komiek noemde het Turkse staatshoofd tijdens een uitzending van het programma Neo Magazin Royale onder meer een geitenneuker. Döpfner, uitgever van onder meer Bild, liet in een brief weten dat hij hard had moeten lachen om het gewraakte gedicht van de komiek en het inhoudelijk geheel eens was met diens formuleringen.

Ook woensdag liet de mediamagnaat zich de mond niet snoeren. ,,Natuurlijk heb ik, om met Edith Piaf te spreken, nergens spijt van. Integendeel, ik sta achter elk woord en elke komma.”

Reageer op artikel:
Erdogan blijft strijden tegen Duitse mediatycoon
Sluiten