Jennifer Schoorlemmer
Jennifer Schoorlemmer Nieuws 24 mei 2016 / 11:17 uur

Enorme toename moslimdiscriminatie

Het aantal meldingen van moslimdiscriminatie is enorm gestegen. In de regio’s Haaglanden en Hollands Midden was er in 2015 een stijging van ruim 75 procent. Dat blijkt uit een rapport van Bureau Discriminatiezaken (BDZ).

Toename

Het totaalaantal meldingen van discriminatie nam wel af, maar het aantal klachten en aangiftes dat specifiek betrekking had op moslimdiscriminatie nam enorm toe. Antidiscriminatiebureaus in Nederland ontvingen in totaal 4561 meldingen. Het BDZ ontving in hetzelfde jaar 486 meldingen.

Vrouwen

Vooral moslima’s maken melding van discriminatie. Vrouwen die een hoofddoek dragen worden vaak geconfronteerd met beledigingen en uitsluiting op de arbeidsmarkt. Het blijft niet altijd bij belediging: zo is er een vrouw met hoofddoek op straat nageroepen en van haar fiets getrokken.

Volgens het BDZ komt de toename onder meer door de aanslagen in Parijs in 2015.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Enorme toename moslimdiscriminatie
Sluiten