Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 27 mei 2016 / 13:55 uur

Duizenden bijen steken man dood

De wandeltocht van een 23-jarige Amerikaanse man is in een tragedie geëindigd. Alex Hestler uit Arizona had zich voorgenomen om een korte wandeling door het park te maken, maar kwam tijdens zijn toch in aanraking met een bijennest. Uiteindelijk kwam de man te overlijden nadat hij duizenden keren was gestoken.

Alex en zijn vriendin Sonya een vriend liepen rond 9 uur ’s ochtends in het Usery Mountain park in Arizona. Tijdens de wandeling kwam er plotseling een hele stroom van bijen op de twee mannen af, zo laat een woordvoerder van de politie weten in een verklaring. „Zonder provocatie of waarschuwing werden Alex en zijn vriendin aangevallen door de bijen. Ze bleven hen achtervolgen en Alex kon de bijen niet afschudden.”

Agressiviteit

Sonya kon wel ontsnappen van de bijen, en vluchtte een toilet in. Hier vroeg zij een man om hulp. „De man besloot Alex op te zoeken op de plek die zijn vriendin heeft beschreven. Daar zag hij het lichaam van Alex op de grond liggen, volledig bedekt door bijen. Hij zag geen poging dichterbij het lichaam te komen vanwege de agressiviteit van de beesten”, aldus de politie.

De hulpdiensten waren na een alarmerend telefoontje al snel ter plaatse. Alex werd door de brandweer in een ambulance getild, nog steeds bedekt met bijen en een zwerm die nog achter hem aan proberen te komen. De man werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij al snel overleed aan zijn verwondingen.

Onderzoek

De politie waarschuwt de bezoekers van het park zeer bedacht te zijn op de aanwezigheid van bijen in het gebied. Het is volgens een woordvoerder niet de eerste keer dat mensen worden belaagd door de beesten. Het gebied is nu tijdelijk afgesloten voor bezoekers en zal worden onderzocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duizenden bijen steken man dood
Sluiten