Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 1 mei 2016 / 16:40 uur

Dronken autmobiliste vrij vanwege zeldzame ziekte

Een lerares uit Buffolo, Amerika is vrijgesproken voor rijden onder invloed omdat zij lijdt aan een ongewone ziekte die ervoor zorgt dat haar lichaam in een ‘brouwerij’ verandert.

De vrouw werd aangeklaagd toen zij in oktober 2014 werd betrapt met vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in haar bloed. De vrouw verklaarde dat zij lijdt aan het bizarre Auto Brewery Syndrome, iets waar de aanklagers in eerste instantie sceptisch op reageerden.

Ethanol

Het syndroom zorgt ervoor dat het lichaam ethanol produceert in het spijsverteringskanaal wanneer een patiënt bepaalde producten consumeert. De aanklager onderzocht de aandoening en besloot uiteindelijk de aanklacht in te trekken. Volgens de advocaat die verdediging deed, is de zaak van de vrouw de allereerste in de staat New York die om deze reden wordt ingetrokken. „En voor zover ik het kan zeggen volgens mij zelfs de enige in heel Amerika.”

De vrouw in kwestie is anoniem gebleven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dronken autmobiliste vrij vanwege zeldzame ziekte
Sluiten