Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 1 mei 2016 / 08:40 uur

Doden en gewonden bij aanslagen Turkije

Bij verschillende aanslagen in Turkije zijn tenminste vier mensen om het leven gekomen. Tientallen mensen raakten gewond, onder wie veel politieagenten.

Bij een aanslag met een autobom voor een politiebureau in de zuidoostelijke stad Gaziantep kwam zondag een politieman om het leven. Ook raakten dertien mensen gewond, onder wie negen politieagenten, zei de gouverneur in de provincie. Beelden op social media tonen stukken van een autowrak, ambulances en brandweerwagens op de plaats van de explosie, die op kilometers afstand werd gevoeld.

Daarnaast zijn er beelden opgedoken die naar verluidt zijn gemaakt door een dashcam van een auto, waarop de heftigheid van de explosie te zien is. Let op: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Militairen gedood

Het Turkse leger meldt daarnaast dat er drie militairen zijn gedood in de zuidoostelijke stad Nusaybin. Het zou een gewapende aanval van Koerdische militanten betreffen, tijdens een militaire operatie van het leger. Veertien militairen raakten gewond.

Het grotendeels Koerdische zuidoosten van Turkije is getroffen door golven van geweld tussen regeringstroepen en leden van de verboden Koerdische Arbeiderspartij (PKK), sinds vorig jaar juli een staakt-het-vuren geen stand meer hield.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Doden en gewonden bij aanslagen Turkije
Sluiten