Puck Roest
Puck Roest Nieuws 31 mei 2016 / 13:15 uur

Dochter Klaas Otto noemt burgervader ‘nieuwe Hitler’

De 23-jarige dochter van de oprichter van motorclub No Surrender is dinsdagochtend verhoord door de politie. Op haar Facebookaccount noemde ze de burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom „de nieuwe Hitler”.

Op haar pagina plaatste ze een beledigende tekst en twee foto’s van een spandoek met de tekst „Burgemeester Petter is de nieuwe Hitler, hij haat woonwagenbewoners”. Ze wordt verdacht van belediging, smaad en laster, schrijft BN De Stem.

‘Lasterlijk’

Twee weken geleden haalde de politie het spandoek met de beledigende tekst weg bij het Bergse woonwagenkamp aan de Rijsselbergen. Later moesten agenten opnieuw een spandoek verwijderen. De dochter van Otto besloot foto’s van de doeken op haar pagina te zetten. Ze schreef ook dat „Hitler zich vermomd zou hebben als burgemeester Petter”. Verder haalde ze een vergunningaanvraag aan die niet naar haar zin was verlopen.

De politie besloot daarop de 23-jarige Bergse te verhoren. Burgemeester Petter heeft aangifte gedaan. Hij zegt het voorval te betreuren. „Ik tracht juist om de positie en de fysieke veiligheid van woonwagenbewoners te verbeteren. Ik beschouw daarom de gemaakte opmerkingen als lasterlijk.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dochter Klaas Otto noemt burgervader ‘nieuwe Hitler’
Sluiten