Puck Roest
Puck Roest Nieuws 20 mei 2016 / 16:00 uur

Dit is het minst romantische huwelijksaanzoek ooit

Hier op Metronieuws barst het van de fantastische huwelijksaanzoeken. Maar graag besteden we ook een keer aandacht aan aanzoeken die iets minder goed aflopen. Zoals dit fiasco.

Redditgebruiker marrymonay vertelde onlangs hoe haar vriend haar een tijd geleden ten huwelijk vroeg. Hij koos mogelijk voor de minst romantische manier ooit. „Hij kwam thuis van werk en vertelde me dat een vriend van hem die dag getrouwd was in het stadhuis. Vervolgens zei hij dat hij zelf ook wat onderzoek had gedaan”, schrijft de 24-jarige op Reddit.

Oké, prima. Maar dan volgt de grote vraag.

Huwelijkse voorwaarden

„Hij opende zijn laptop en liet me een spreadsheet zien. In het bestand stond hoeveel een huwelijk hem zou opleveren en dat we geen risico lopen in het geval een scheiding omdat we gewoon een akte van huwelijkse voorwaarden zouden kunnen opmaken. ‘Dus, wil je me met me trouwen?’, was vervolgens zijn vraag. ‘We kunnen het gewoon een keertje bij de gemeente doen.’”

„Ik vroeg hem vervolgens of hij echt met mij wilde trouwen en hij zei ‘ja’. Ik vertelde hem dat ik dat niet zo wilde”, schrijft marrymonay. Ze legt uit dat het niet gaat om het onromantische aanzoek. „Hopelijk kan ik een manier vinden om hem uit te leggen dat hij mij het gevoel gaf dat hij enkel wilde trouwen voor het geld dat het hem zou opleveren, niet vanwege een echt huwelijk”, sluit de teleurgestelde dame haar berichtje af.

De huwelijkse voorwaarden én een echtscheiding benoemen in je aanzoek is nooit een goed idee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is het minst romantische huwelijksaanzoek ooit
Sluiten