Els Anker
Els Anker Nieuws 21 mei 2016 / 09:20 uur

Dit is het gevaarlijkste beroep van Nederland

Ben je metaalarbeider of machinemonteur? Dan loop je in Nederland het grootste risico op een bedrijfsongeval. Dat blijkt zaterdag uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in opdracht van RTL Z.

Volgens het onderzoek kreeg één op de twintig machinemonteurs en metaalarbeiders vorig jaar te maken met een ongeluk op het werk. Daardoor was hij of zij minstens voor één dag uitgeschakeld. De top drie wordt voltooid door de bouwsector (4,8 procent) en voedselverwerkende beroepen (3,9 procent).

Beveiligers

Overigens zien werknemers dat zelf heel anders. Beveiligers vinden dat ze het gevaarlijkste beroep hebben (ruim 27 procent), gevolgd door elektriciëns (17 procent) en bouwvakkers (15 procent).

Wil je het risico op een bedrijfsongeval zo klein mogelijk maken? Kies dan voor een kantoorbaan: juristen overkomt namelijk bijna nooit iets. Uit de cijfers blijkt dat 0,0 procent van de werknemers in 2015 een bedrijfsongeval heeft gehad. Ook als je directeur, ambtenaar, ICT’er of administrateur bent, zit je in de veilige zone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is het gevaarlijkste beroep van Nederland
Sluiten