Metro
Metro Nieuws 9 mei 2016 / 16:02 uur

‘Consument heeft recht op langere garantieperiode’

Elektronische producten zoals camera’s, tablets en navigatiesystemen gaan meestal veel langer mee dan winkeliers doen geloven. Dat betekent dat consumenten in die gevallen ook langer recht hebben op reparatie of vervanging dan ze vaak krijgen, meldde de Consumentenbond maandag.

Consumenten hebben recht op een deugdelijk product gedurende de verwachte levensduur. Hoelang die is, verschilt per product en is onder meer afhankelijk van het merk, de prijs en de beloftes van de verkoper. Om te bepalen of er nog recht is op kosteloze reparatie of vervanging van een defect apparaat, houden winkeliers vaak de fabrieksgarantie aan of beroepen zich op een lijst met richtlijnen voor gebruiksduur van de brancheorganisatie Uneto-VNI.

De gebruiksduur op die lijst komt echter niet overeen met de ervaringen van consumenten, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Op de website van de bond kunnen consumenten zien hoe ze gebruik kunnen maken van hun recht op garantie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Consument heeft recht op langere garantieperiode’
Sluiten