Remco Visser
Remco Visser Nieuws 25 mei 2016 / 15:15 uur

Caféweetje: Het universum uitgelegd in 4 minuten

De educatieve omroep Teleac mag dan sinds 2010 uit het televisielandschap verdwenen zijn, dat betekent niet dat er niks meer te leren valt. Vandaar dat de Metroredactie je soms trakteert op wat brokjes wijsheid, die je soms een pak boeiender maken aan de toog.

Dit keer valt er dankzij Youtube-kanaal Exurb1a bijvoorbeeld iets te leren over het universum. Zij leggen in slechts vier minuutjes even uit waar het heelal uit is opgebouwd en hoe het allemaal werkt, zo buiten onze dampkring.

Leerzaam

Let wel: Exurb1a noemt hun filmpjes wetenschapsparodieën, dus het valt te betwijfelen of alle informatie in de video echt waar is. Desalniettemin valt er toch best wat van op te steken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Caféweetje: Het universum uitgelegd in 4 minuten
Sluiten