Remco Visser
Remco Visser Nieuws 11 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Bussemaker steunt netwerk voor islamitische homo’s

Minister Jet Bussemaker van Emancipatie ondersteunt een nieuw netwerk van islamitische organisaties van homoseksuelen en transgenders, het European Queer Muslim Network. Ze doet dat de komende twee jaar met in totaal 75.000 euro. Dat heeft ze woensdag gezegd op de homo-emancipatietop IDAHO FORUM in Kopenhagen.

Acht islamitische LHBT-organisaties (LHBT staat voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders, red.) uit verschillende Europese landen willen via het netwerk samenwerken om seksuele diversiteit in moslimgemeenschappen bespreekbaar te maken. Zo willen zij zorgen voor een veilige omgeving voor LHBT’s binnen deze gemeenschappen en het vergroten van de sociale acceptatie van seksuele diversiteit.

Het netwerk wil daarnaast laten zien dat mensenrechten en religie met elkaar samen kunnen gaan.

Maruf

Initiatiefnemer van dit netwerk is de Nederlandse organisatie Maruf, een expertise- en kenniscentrum over islam en seksuele diversiteit, dat sinds 2012 onder meer moslims ondersteunt in het acceptatieproces van hun seksuele oriëntatie en genderidentiteit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bussemaker steunt netwerk voor islamitische homo’s
Sluiten