Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 26 mei 2016 / 15:05 uur

‘Buren laten koppel in lift zitten’

Godelieve Galle (66) en Etienne Hoebeke (67) uit het Belgische Lede hebben zondag 22 mei ruim 17 minuten vast gezeten in de lift van hun appartement. Ondanks dat ze meerdere keren op de alarmknop hebben gedrukt, heeft geen enkele buurtbewoner moeite gedaan om te komen kijken.

Beter een goede buur, dan een verre vriend, dit spreekwoord gaat in het geval van het Belgische echtpaar helaas niet op. Het koppel woont al 19 jaar in hun appartement en hebben nog nooit eerder problemen gehad met de lift. Het stel stapte afgelopen zondag in de lift om nog snel wat boodschappen te doen, dit meldt Het Laatste Nieuws.

Helaas ging dit iets minder snel dan verwacht, want de lift bleef hangen tussen de eerste en tweede verdieping. Ook viel het licht uit, waardoor Godelieve en Etienne in het donker kwamen te zitten.

Geen hulp van de buurtbewoners

Het Belgische stel heeft ruim 17 minuten op de alarmknop lopen drukken in de hoop dat er een buurtbewoner zou reageren. Toen Godelieve het benauwd kreeg en dreigde flauw te vallen, heeft Etienne het noodnummer gebeld. Gelukkig wist de brandweer het koppel binnen tien minuten te bevrijden. Maar de verbazing was groot toen Etienne achter de brandweermannen drie bewoners zag staan kijken. ,,Nog voordat ik een woord kon zeggen, draaide ze zich om en liepen ze de trap,” aldus Etienne. Volgens de Belg worden sociale contacten met de buren steeds schaarser en leven we in een wereld waarin het ieder voor zich is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Buren laten koppel in lift zitten’
Sluiten