Remco Visser
Remco Visser Nieuws 10 mei 2016 / 15:30 uur

Budweiser-blikjes worden hommage aan Amerika

Budweiser spel je deze zomer maar met drie letters: U, S en A. De merknaam van de Amerikaanse bierbrouwer wordt deze zomer tijdelijk omgedoopt tot America, zo maakte moederbedrijf Anheuser-Busch bekend.

Aan de kenmerkende huisstijl verandert verder niks, alleen zal de merknaam Budweiser op alle blikken en flesjes worden vervangen door ‘America’. Daarnaast zullen er ook teksten als ‘Land of the free’ en ‘Home of the brave’ op de verpakking vermeld worden.

Evenementen

Het biermerk speelt hiermee in op diverse evenementen die tijdens de zomer plaatsvinden, wanneer het bierseizoen in Amerika op zijn hoogtepunt is. Het is bovendien niet voor het eerst dat het biermerk speciale zomeredities uitbrengt; zo verschenen er al eerder verpakkingen met de Amerikaanse vlag en het Vrijheidsbeeld in de schappen. Het veranderen van de merknaam gebeurde echter nog niet eerder.

https://www.youtube.com/watch?v=IdL5stxwXws

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Budweiser-blikjes worden hommage aan Amerika
Sluiten