Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 27 mei 2016 / 07:15 uur

Britse journalist verzon bronnen

Joseph Mayton, een freelancejournalist van The Guardian wordt beschuldigd van het verzinnen van bronnen. De Britse krant biedt zijn excuses aan op de website.

De journalist betreurt de valse beschuldigingen, maar blijft stug ontkennen. ,,Ik heb veel interviews op straat gedaan. Mijn aantekeningen ben ik kwijt en ook heb ik geen opnames gemaakt van mijn telefonische interviews,” zegt de journalist op Twitter.

In februari dit jaar bleek dat Joseph, de mensen die hij had opgegeven als bron, nooit had gesproken. The Guardian kreeg argwaan en startte een onderzoek, waarbij alle feiten in zijn artikels werden gecheckt. Tientallen bronnen werden niet gevonden, omdat ze zogenaamd anoniem waren. Inmiddels heeft de krant de Joseph’s artikelen offline gehaald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Britse journalist verzon bronnen
Sluiten