Puck Roest
Puck Roest Nieuws 31 mei 2016 / 11:00 uur

Braziliaanse (16) doet verhaal na groepsverkrachting

Een groepsverkrachting van een 16-jarig meisje uit een sloppenwijk van Rio de Janeiro zorgde vorige week voor een hoop woedende reacties. De daders plaatsten een video en foto’s van de verkrachting op Twitter. Dit resulteerde in een ware klopjacht. Het minderjarige slachtoffer sprak maandag met CNN over de verschrikkelijke gebeurtenis.

De Braziliaanse werd door zeker 30 mannen verkracht. De politie heeft twee mannen opgepakt. Voor vier anderen loopt nog een arrestatiebevel, waaronder de 19-jarige vriend van het meisje. Zondag werden er ruim zeventig politieagenten ingezet in de buitenwijk om de daders te vinden.

Protest

Het meisje durfde de groepsverkrachting op 21 mei in de Braziliaanse favela niet aan het moeder te vertellen. „Ik schaamde me zo. Voelde me zo smerig”, vertelt het meisje anoniem tegen CNN. In Brazilië werd geschokt gereageerd op de verkrachting. Duizenden mensen gingen vrijdagavond de straat op om te protesteren tegen de verkrachtingscultuur.

Weinig vertrouwen in justitie

„Ik viel in slaap en werd op een andere plek wakker. Op het moment dat ik wakker werd, lag er een naakte man onder mij. Ook zat er een man boven op mij. Twee anderen hielden mijn handen vast. Ik was gedrogeerd en erg verward”, vertelt ze in het interview met de zender. „De mannen kletsten met elkaar. Sommigen lachten hard. Veel van hen hadden een wapen bij zich.”

Onder de verkrachters zaten jongens maar ook oudere mannen. „Ze hebben mij beroofd van mijn eigenwaarde.” Het jonge meisje heeft weinig vertrouwen in politie en justitie. „Ik wacht op gerechtigheid van God. Die komt misschien later, maar die faalt nooit.”

Het slachtoffer wilde haar verhaal doen omdat ze veel steunbetuigingen heeft ontvangen. „Het is beter om dit te delen dan dat ik alleen deze ellende moet verwerken", zegt ze tegen de nieuwszender.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Braziliaanse (16) doet verhaal na groepsverkrachting
Sluiten