Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 16 mei 2016 / 16:05 uur

Brand in bandenfabriek blussen duurt nog tien dagen

Rubber dat brandt goed en dat smeult zo lekker. Dus als er een brand ontstaat in een bandenfabriek, dan is deze niet binnen een paar uur geblust. Voordat het vuur in de Madrileense fabriek geblust is, zouden we zo eens tien dagen verder kunnen zijn.

De lokale autoriteiten benadrukken dat het vuur onder controle is, maar dat het gewoon tijd kost om te blussen. Dit terwijl de brand afgelopen week in de nacht van donderdag op vrijdag ontstond in de regio Castilië-La Mancha.

In de fabriek liggen naar verluidt miljoenen banden opgeslagen. Bij de brand kwamen daardoor heel veel giftige stoffen vrij en moesten tienduizenden omwonenden geëvacueerd worden. Nu de brand weer onder controle is, zijn zij teruggekeerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brand in bandenfabriek blussen duurt nog tien dagen
Sluiten