Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 27 mei 2016 / 10:25 uur

Bioloog ontdekt unieke zilveren slang tijdens slaap

Een groep wetenschappers van de Harvard University hebben op een afgelegen eiland van de Bahama’s een nieuwe boa constrictor ontdekt. De ‘zilveren slang’, ook wel bekend als chilabothrus argentum is ongeveer een meter lang en heeft een opvallende metallic kleur.

De Amerikaanse wetenschapper hoefde weinig inspannend werk te verrichten om de slang te ontdekken. Tijdens zijn slaap werd de bioloog ineens wakker en tot zijn verbazing kronkelde er een slang over zijn hoofd. De expeditieleider wekte direct zijn collega’s en in totaal werden er twintig zilveren boa’s geteld.

De vondst van een nieuwe slangensoort is zeldzaam. Uit voorzorgsmaatregelen is de zilveren boa gelijk op de lijst met bedreigde diersoorten gezet, want op het eiland komen wilde katten voor en die zouden zich zomaar eens kunnen vergrijpen aan de zilveren slangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bioloog ontdekt unieke zilveren slang tijdens slaap
Sluiten