Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 1 mei 2016 / 17:30 uur

Berlijn verbiedt verhuur appartementen via Airbnb

Het is gedaan met de Airbnb appartementen in Berlijn. Dit meldt het AD op hun website. De regering verbiedt de verhuur van hele appartementen aan toeristen via de website, om ervoor te zorgen dat betaalbare woningen beschermd worden.

Als je als inwoner van Berlijn het risico neemt en toch een appartement verhuurt, kun je rekenen op een fikse geldboete die kan oplopen tot 100.000 euro. Op deze manier hoopt Berlijn het woningbestand op peil te houden en de huren laag te kunnen houden. Appartementeigenaren kunnen nog wel een kamer verhuren.

Populariteit

Vanwege de populariteit van Airbnb en andere verhuursites is het aantal appartementen in Berlijn dat voor langere tijd gehuurd kan worden gedaald. Vanaf zondag is er een nieuw Zweckentfremdungsverbot in werking om die daling tegen te gaan. De wet betekent dat het verboden is om de eigenlijke bestemming van een woning niet te waarborgen.

Max zestig dagen

Ook in Amsterdam zorgt het verhuren van woningen al een aantal jaar voor problemen. De stad heeft daarom besloten dat het aantal verhuurdagen per jaar maximaal zestig dagen mag zijn. Wie zijn of haar huis wilt verhuren zit vast aan een heleboel regels en kan flink in de problemen komen als die niet worden nageleefd.

Reageer op artikel:
Berlijn verbiedt verhuur appartementen via Airbnb
Sluiten