Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 6 mei 2016 / 10:49 uur

Apeldoorn is klaar voor de start van Giro d’Italia

In Apeldoorn zijn de voorbereidingen voor de 99ste editie van de Giro D’Italia in volle gang. Om 13.45 gaat de eerste renner van start voor de tijdrit.

Het wielerevenement is een groot spektakel voor de Gelderse stad. De eerste wielerfans staan al langs de dranghekken en langzamerhand kleurt de stad roze (de kleur van de Giro). Ook krijgt de stad koninklijk bezoek in de persoon van Koning Willem-Alexander. Hij zal een mooie plek krijgen in de volgauto en aanwezig zijn bij de prijsuitreiking.

Voorbereidingen Giro d'Italia. Foto: ANP

Alle Nederlandse hoop is gevestigd op Tom Dumoulin. Hij zal het op moeten nemen tegen onder andere Vincenzo Nibali, Alejandro Valverde en Fabian Cancellera. Zaterdag 7 mei en zondag 8 mei zal de ronde zich voortzetten in Arnhem en Nijmegen. Na het afscheid van Gelderland zal de wielerevenement verder gaan op Italiaanse bodem.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apeldoorn is klaar voor de start van Giro d’Italia
Sluiten