Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 15 mei 2016

Agente verandert levensstijl na heftige ervaring

Een heftige ervaring tijdens werk heeft ervoor gezorgd dat een politieagente uit Amstelveen haar levensstijl drastisch veranderd heeft.

Vanja, de agente in kwestie, plaatste een emotioneel bericht op haar blog. Ze vertelt daarin dat de vondst van een dode moeder haar leven voorgoed heeft veranderd. Ze viel 23 kilo af en stopte met roken.

Reanimatie

Vanja vertelt over het moment dat ze in 2014 werd opgeroepen voor een reanimatie bij Grote Beer in Amstelveen. Hulp komt te laat: de vrouw is bij aankomst overleden en er wordt aan Vanja gevraagd of zij op het 3-jarige dochtertje wil letten.

„Ik mag niet vertellen aan het kind dat haar moeder overleden is, dat moet overgelaten worden aan naaste familieleden. Mensen die ze vertrouwt. Ik begrijp het en nog steeds in die robotmodus stap ik de woning van de buren binnen”, zegt Vasja in de blogpost.

Emotioneel

Tijdens het ‘oppassen’ krijgt Vanja het moeilijk. „Ik zie dat Kiara het bakje La Vache Quirit pakt, er een stokje uithaalt en deze in de kaas doopt. Ze stopt het in haar mond. “MMMMM dat is lekker!” zegt ze. “Als mama straks wakker wordt, vraag ik of ze dit ook voor mij wil kopen!” Mijn hart breekt….Ik denk: Oh lieve schat, mocht dat maar zo zijn…Voorzichtig vraag ik aan Kiara hoe lang haar mama al aan het slapen is? Aan haar antwoord hoor ik dat ze geen tijdsbesef heeft, wat verwacht je ook van een kind van 3 jaar.”

Levensstijl

Als ze afscheid heeft genomen van het meisje, heeft Vanja moeite zich te herpakken. De agente vindt het een beangstigend idee dat haar eigen dochter ook zoiets kan overkomen. Als de agente op een vakantie ook nog doodziek wordt, vindt ze het tijd om haar levensstijl te veranderen.

„Ik wil af van de angst dat ik in bed dood word aangetroffen en mijn dochtertje geen moeder meer heeft", legt ze uit. Ze stopt met roken en gaat veel gezonder leven. „Ik ben inmiddels 23 kilo afgevallen en voel me ontzettend goed. Door mijn nieuwe levensstijl heb ik ook het verhaal rond Kiara en haar moeder een plekje gegeven."

Het hele verhaal van Vanja kun je hier lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Agente verandert levensstijl na heftige ervaring
Sluiten