Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 16 mei 2016 / 17:35 uur

Afghaanse gezinnen vluchten massaal voor het geweld

Door het geweld in Afghanistan zijn tal van gezinnen hun huis uitgevlucht. Volgens tellingen van de Verenigde Naties zijn er vanwege het aanhoudende geweld in het land al 37.294 families op de vlucht geslagen tijdens de eerste vier maanden van het jaar.

Aangezien Afghaanse gezinnen bepaald niet klein zijn – gemiddeld zeven personen – zouden er in totaal al zo’n 260.000 mensen op de vlucht geslagen. Hiermee komt de teller na vier maanden al dicht bij de eindstand van vorig jaar: 384.480. Dat was destijds al een stijging van 94 procent ten opzichte van 2014.

In 2014 trokken de internationale troepen weg uit Afghanistan. Sindsdien is de Taliban aan een heuse opmars bezig binnen het land met als het gevolg dat het geweld is toegenomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Afghaanse gezinnen vluchten massaal voor het geweld
Sluiten