Remco Visser
Remco Visser Nieuws 11 mei 2016 / 16:25 uur

Advocaat stopt met verdediging Holleeder

Advocaat Stijn Franken legt de verdediging van ‘topcrimineel’ Willem Holleeder neer. Franken heeft dat woensdag meegedeeld op zijn website.

„De beslissing om de verdediging neer te leggen, valt zwaar”, benadrukt Franken. Hij en zijn verdedigingsteam hebben het „als een bijzondere verantwoordelijkheid beschouwd om Willem Holleeder rechtsbijstand te geven”. Het spijt Franken dat hij die bijstand niet meer kan verlenen.

Franken heeft dit besloten, na wat hij zegt „een dringend advies” van de deken van de Orde van Advocaten in Amsterdam. Franken is het niet eens met de argumenten van de deken, maar de beroepsethiek brengt volgens hem met zich mee dat een dringend advies van de deken moet worden opgevolgd.

Franken geeft aan dat de deken tot zijn advies kwam omdat de advocaat ook enige tijd de advocaat is geweest van de ex van Holleeder, Sandra den Hartog.

Klacht

De zussen van Holleeder (Sonja en Astrid) en Den Hartog hebben een klacht ingediend tegen Franken bij de Orde van Advocaten. Volgens hun advocaat Wout Morra gaat de klacht over belangenverstrengeling. Franken verdedigde Den Hartog namelijk tot het moment dat ze tegen Willem Holleeder getuigde.

Dinsdag maakte het Openbaar Ministerie bekend dat het onderzoekt of Holleeder de laatste maanden van vorig jaar plannen zou hebben gehad om zijn beide zussen Astrid en Sonja en misdaadverslaggever Peter R. de Vries te laten vermoorden. Zijn zussen hebben belastend over hem verklaard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Advocaat stopt met verdediging Holleeder
Sluiten