Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 24 mei 2016 / 12:15 uur

‘Aanwijzingen voor explosie in vliegtuig EgyptAir’

Het heeft er alle schijn van dat er een explosie heeft plaatsgevonden in het vliegtuig van EgyptAir, dat vorige week in de Middellanse Zee bij een Grieks eiland stortte. Egyptische onderzoekers stellen dat de menselijke resten die in de zee zijn gevonden, zo klein zijn dat er bijna wel een explosie moet hebben plaatsgevonden. Dat meldt persbureau AP.

In totaal zijn er ongeveer tachtig lichaamsdelen gevonden. Die zijn zo klein, dat er geen „heel lichaamsdeel, zoals een arm of hoofd" tussen zit. „De meest logische verklaring is een explosie", aldus een bron uit het Egyptische onderzoeksteam die wordt aangehaald door AP.

De chef van het onderzoeksteam stelt in Egyptische media dat de berichten „volken onjuist" zijn. De beweringen zouden gebaseerd zijn op „louter veronderstellingen" die niet van het onderzoeksteam afkomstig zijn.

Rookalarm ging af

Eerder was ook al bekend dat kort voordat het vliegtuig in de Middellandse Zee stortte, het rookalarm is afgegaan. Het vliegtuig was in de nacht van woensdag op donderdag onderweg van Parijs naar Caïro. Het verdween toen plotseling van de radar. Pas vrijdag werden de eerste wrakstukken gevonden.

De Griekse minister van Defensie verklaarde eerder nog dat het vliegtuig hevig zwenkend in de zee stortte, maar volgens de bronnen uit het onderzoeksteam van AP is dat niet het geval.

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de crash was. Het team dat onderzoek doet, houdt nog altijd alle opties open. Als het om een explosie gaat, kan ook een technische storing nog de oorzaak zijn. De crash is nog niet opgeëist door een terreurgroep.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Aanwijzingen voor explosie in vliegtuig EgyptAir’
Sluiten