Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 27 mei 2016 / 20:11 uur

91-jarige vrouw overleeft aanrijding met trein

Een 91-jarige vrouw kan op miraculeuze wijze een aanrijding met een trein navertellen. De vrouw uit het Duitste Langwedel liep met haar rollator langs een overgang toen er een trein met volle vaart kwam aanrijden. Ze komt er vanaf met slechts kleine verwondingen.

Rollator

De trein reed vrijdag zo’n 160 kilometer per uur toen de vrouw de trein zag aankomen. Zij dook tussen de rails van de trein en zorgde er zo voor dat ze niet werd geraakt. De machinist zei later wel een geluid gehoord te hebben, één die overéén komt met het raken van een dier. Toch stopte hij pas op het volgende station om te bekijken wat hij precies had geraakt. Daar vond hij stukken van de rollator en raakte van het aanblik in shock, schrijft Deutsche Welle.

Geluk

Ondertussen zag een andere machinist van een trein die de andere kant op reed het lichaam van de vrouw op de rails liggen. Deze trein stopte wel en de hulpdiensten werden ingeschakeld. Zij troffen de vrouw aan met slechts en paar blauwe plekken en wat kleine breuken, maar verder mankeerde zij niets.

Volgens Holger Jureczko, woordvoerder van de politie is het puur geluk dat de vrouw het heeft overleefd. Normaal gesproken zou iemand ondanks de liggende positie toch door de trein worden meegenomen. Bijvoorbeeld door kleding die blijft steken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
91-jarige vrouw overleeft aanrijding met trein
Sluiten