Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 31 mei 2016 / 09:43 uur

7x veelbelovende videogames op het witte doek

Vanaf aankomende donderdag draait Warcraft: The Beginning in de bioscopen. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige, en immens populaire actiespel, van Blizzard Entertainment. Ondanks het wisselende succes van films als Max Payne, Tomb Raider en Resident Evil, staat het komende jaar bol van de nieuwe films die zijn gebaseerd op videogames. Met de volgende zeven films zou 2016/2017 weleens het jaar kunnen worden dat videogames zich eindelijk op het niveau bevinden van de superheldenproducties van Marvel en DC Comics.

Warcraft: The Beginning

Warcraft zou eind 2015 in de bioscoop verschijnen, maar is, vermoedelijk door de première van Star Wars VII, uiteindelijk verplaatst naar juni 2016. In de film zal de strijd tussen het mensenras en de Orcs, met leiders Anduin Lothar en Durotan, centraal staan. De kijker zal opnieuw worden verplaatst in een fantasiewereld à la Lord of The Rings, en met computeranimaties van Bill Westenhofer, die een Oscar won voor de visuele effecten in Life of Pi, zal een succes eigenlijk niet uit kunnen blijven. De acteurs (Dominic Cooper, Ben Foster, Paula Patton) zijn niet heel bekend, maar dat is ook wel weer verfrissend.

In de bioscoop: 2 juni 2016

Angry Birds

Ooit begon het als IPhone spel, daarna werd het een televisieserie en nu is het een groot succes in de bioscoop. Het was een kwestie van tijd voordat de populaire game Angry Birds werd vertaald naar een bioscoopfilm, en met een nummer één positie in maar liefst 37 landen, zullen de makers zeker geen spijt hebben van deze beslissing. De hoofdpersonen Red (Jason Sudeikis), Chuck (Josh Gad) en Bomb (Danny McBride) leven op een paradijselijk eiland, maar zijn buitenstaanders bij de vrolijke vogelbevolking. Als er op een dag mysterieuze, groene varkentjes op het eiland verschijnen, is het aan hen om te onderzoeken wat zij daar doen.

In de bioscoop: 18 mei 2016

Assassin’s Creed

Assassin’s Creed is gebaseerd op de gelijknamige Ubisoft game franchise. De hoofdpersoon, Callum Lynch, belandt in het lichaam van een historische huurmoordenaar nadat een geheime organisatie hem heeft ontvoerd. Lynch wordt gespeeld door Michael Fassbender (X-Men: First Class) en zijn tegenspelers zijn niemand minder dan Oscarwinnares Marion Cotillard (The Dark Knight Rises) en Ariane Labed (The Lobster). Leuk weetje: in deze film worden Fassbender en Cotillard herenigd met hun Macbeth regisseur Justin Kurzel. Deze film zou de vloek die over verfilmde videogames heerst weleens kunnen verbreken!

In de bioscoop: 5 januari 2017

Resident Evil: The Final Chapter

Resident Evil: Afterlife. Foto: Sony Pictures

Het was eigenlijk wel te verwachten dat er nog een Resident Evil film uitkwam na vijf voorgangers, en dat betekent dat Mila Jovovich haar rol als Alice weer kan oppakken. Hoewel de franchise altijd nog uit de dood kan herrijzen, doet de naam vermoeden dat het verhaal in deze film wordt afgesloten. The Final Chapter begint direct na de gebeurtenissen in Resident Evil: Retribution. De menselijkheid wordt bedreigd na Wesker’s verraad in Washington, en natuurlijk is het aan Alice – en haar bondgenoten – om de levende doden te verslaan en de mens te redden. Weinig nieuws, maar altijd fijn vermaak voor een avondje pure actie.

In de bioscoop: 19 januari 2017

Sly Cooper

Ratchet and Clank was niet direct een kaskraker in de bioscopen, dus het is even afwachten of Sony’s Sly Cooper de sprong naar het grote scherm nog gaat maken. De fans van de game werden al in 2014 getrakteerd op de trailer. Hieruit bleek dat de geliefde bandieten, Sly Cooper, Bentley Turtle en Murray Hippo een realistischer uiterlijk hebben gekregen met behulp van CGI beelden. Sly leert in deze film over de geheime erfenis van zijn familie, namelijk een talent voor stelen. Met deze kennis gaan zijn vrienden en hij op zoek naar een eeuwenoud boek met alle familiegeheimen, voordat het in de handen valt van vijand Clockwerk.

In de bioscoop: 2016?

Metal Gear Solid

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. Foto: Konami Digital Entertainment

Al in 2006 werd door Hideo Kojima aangegeven dat de Metal Gear Solid film in ontwikkeling was. Nu Sony Pictures een contract heeft getekend met Jay Basu voor het scenario, lijkt het er dan toch eindelijk van te komen. In de game krijgen spelers de controle over special forces operative, Solid Snake, die superwapen “Metal Gear” moet vinden. Natuurlijk zijn er in de games nog vele andere missies en wij zijn dan ook erg benieuwd hoe het ingewikkelde verhaal wordt vertaald naar het witte doek. Met Kings of Summer regisseur Jordan Vogt-Roberts en producent Avid Arad van Spider Man, zijn er in ieder geval genoeg capabele professionals aan boord.

In de bioscoop: onbekend

Splinter Cell

Splinter Cell Blacklist. Foto: Ubisoft

In Splinter Cell volgen we de avonturen van Sam Fisher, een black-ops agent die werkt voor een geheime NSA bureau, Echelon. Fisher en zijn medeagenten gebruiken een arsenaal aan wapens, gevechtstechnieken en geavanceerde gadgets om terroristen en andere boosdoeners te neutraliseren. Net als bij Assassin’s Creed zijn er diverse talenten aangetrokken om te participeren aan het project. Tom Hardy (Mad Max, The Dark Knight Rises) zal de rol van Fisher op zich nemen en Frank John Hughes zal het script van Sheldon Turner (Up in the Air) en Eric Warren Singer (The International) onder handen nemen.

In de bioscoop: onbekend

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7x veelbelovende videogames op het witte doek
Sluiten