Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 apr 2016

Zwitserland heeft maling aan eis president Erdogan

Een poging van Turkije om een kritische foto – die bij president Recep Tayyip Erdogan in het verkeerde keelgat schoot – verwijderd te krijgen van een tentoonstelling in Genève, is op niks uitgedraaid. De plaat blijft gewoon in een groot, open venster hangen op het centrale plein voor het Europese hoofdkwartier van de VN.

Dat heeft de Geneefse wethouder Guillaume Barazzone dinsdag gezegd in een tv-uitzending van SRF. „Genève en Zwitserland staan garant voor de vrijheid van meningsuiting”, aldus de politicus.

Dood jonge demonstrant

Op de foto van Demir Sönmez, die een Koerdisch-Armeense achtergrond heeft maar al sinds 1980 in Zwitserland woont en werkt, wordt Erdogan verantwoordelijk gesteld voor de dood van een jonge demonstrant in Istanbul. Naast het portret van de jongen staat op het spandoek de tekst: „Ik heet Berkin Elvan, die politie heeft me op bevel van de Turkse minister-president gedood.” Erdogan was toen nog premier.

De Turkse consul wil dat de afbeelding wordt weggehaald, maar de Zwitsers hebben daar maling aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zwitserland heeft maling aan eis president Erdogan
Sluiten