Puck Roest
Puck Roest Nieuws 10 apr 2016 / 08:42 uur

Zoon omgekomen militair schrijft ontroerende brief

Militair Rob Donkers kwam in 2007 om het leven tijdens een missie in Afghanistan. De 8-jarige Stan uit Kerkrade heeft zijn vader nooit gekend. Hij wil daarom graag meer over hem te weten komen en schreef een brief aan de familie, vrienden en collega’s van zijn vader.

,,Mag ik jullie wat vragen over papa? Want ik heb hem niet gekend en jullie wel!”, schrijft hij in de brief. De brief werd verspreid via Facebook en Twitter. Ook minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie deelde de ontroerende brief via Twitter. Het aangrijpende bericht werd inmiddels meer dan 1300 keer geretweet.

Ongeluk

Op 6 april 2007 kwam Rob Donkers om het leven bij een ongeluk met een pantserwagen in de Afghaanse provincie Uruzgan. Door een wegverzakking kantelde het voertuig en de 33-jarige sergeant kwam onder het voertuig terecht. Zijn vrouw Mira was op dat moment zwanger van hun zoon Stan.

In de brief stelt Stan een aantal vragen. Zo wil hij graag weten wat zijn vader leuk, lekker en cool vond. Ook wil hij weten of hij van dieren hield en het goed deed op school. Maar eigenlijk wil Stan alles weten, alle verhalen over zijn vader. Ook foto’s en filmpjes zijn goed, schrijft hij.

Wil je Stan helpen met meer informatie over zijn vader ? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zoon omgekomen militair schrijft ontroerende brief
Sluiten