Metro
Metro Nieuws 29 apr 2016 / 09:45 uur

Zoektocht naar MH370 nadert mogelijk einde

De zoektocht in de Indische Oceaan naar MH370, het verdwenen toestel van Malaysia Airlines, nadert mogelijk zijn einde. De Nederlandse bodemonderzoeker Fugro heeft inmiddels 100.000 vierkante kilometer zeebodem onderzocht, zonder resultaat.

Met de overheden van China, Maleisië en Australië is afgesproken dat als er na 120.000 vierkante kilometer aan onderzocht gebied geen nieuwe inzichten zijn over het lot van MH370, de speurtocht gestaakt zal worden. Dit zal volgens Fugro ergens in de komende maanden het geval zijn. Het bedrijf zoekt met twee onderzoeksschepen al bijna twee jaar naar het vermiste vliegtuig.

Het is nog altijd een groot mysterie wat er precies met het toestel is gebeurd, nadat het in maart 2014 van de radar verdween. Uit satellietgegevens kon worden opgemaakt dat het toestel is omgekeerd en nog urenlang in zuidelijke richting is gevlogen, tot de brandstoftanks leeg waren. Er zaten 239 mensen aan boord van het vliegtuig. Het enige spoor naar het toestel zijn enkele wrakstukken, die duizenden kilometers westelijker aanspoelden in Afrika.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zoektocht naar MH370 nadert mogelijk einde
Sluiten