Carolien Tsao
Carolien Tsao Nieuws 21 apr 2016 / 08:30 uur

Zieke man (29) krijgt droombruiloft dankzij vrienden

Een week geleden kreeg Nicky van den Eijnden uit Helmond de bevestiging dat hij de spierziekte ALS heeft. Dit nieuws raakte niet alleen de 29-jarige man, ook het leven van zijn vriendin en hun twee dochters (4 jaar en 6 maanden) staat in één klap op de kop.

Nicky en Bianca willen maar al te graag nog in het huwelijksbootje stappen, maar het regelen van de gewenste bruiloft kan de zieke Helmonder niet meer zelf. Ook is er niet veel tijd om genoeg geld bij elkaar te sparen.

Buiten de stad

Daarom besloten vrienden van het stel het heft in handen te nemen en een actie op te starten via Facebook. De ene na de andere reactie stroomde binnen: onder meer een fotograaf meldde zich, trouwjurken werden aangeboden, mensen stelden voor de styling en make-up van de bruid te doen en zelfs een bruidssuite zou in orde kunnen worden gemaakt voor Nicky en zijn toekomstige vrouw. En het bleef niet bij donaties vanuit Helmond, ook ver buiten de Brabantse stad merkten Facebookgebruikers de oproep op.

„Het is ongelofelijk van wie we allemaal hulp krijgen”, reageert Nicky tegenover AD. „Het gaat zelfs buiten Helmond. Een trouwambtenaar uit Amsterdam reageerde, een trouwzaak in Almere ook. Zelfs onbekenden meldden zich. Hartverwarmend dat zoveel mensen voor ons klaarstaan.”

Gepostet von Team Nicky & Co Tour du ALS am Montag, 18. April 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zieke man (29) krijgt droombruiloft dankzij vrienden
Sluiten