Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Zelfmoordterrorist Brussel liet audiobericht achter

Een van de zelfmoordterroristen die zich op de Belgische luchthaven Zaventem opbliezen, heeft op zijn laptop een verklaring achtergelaten waarin hij de andere verdachten probeert vrij te pleiten.

Ibrahim El Bakraoui zegt in de opname dat de anderen onder meer woningen huurden voor de operatie, maar dat ze verder niets afwisten van de plannen voor de aanslagen op Zaventem en in de Brusselse metro. Dat schrijft de Belgische krant De Standaard.

Onwetendheid

De laptop van El Bakraoui werd gevonden in een vuilnisbak in de Brusselse wijk Schaarbeek, in de buurt van het appartement waar de terroristen hun bommen creëerden. El Bakraoui beschrijft wat elk van de verdachten bijdroeg aan de operatie, zoals het huren van woningen en het kopen van bepaalde benodigdheden. Volgens de omgekomen terrorist wisten zij niet wat uiteindelijk het doel van hun handelen was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zelfmoordterrorist Brussel liet audiobericht achter
Sluiten