Metro
Metro Nieuws 17 apr 2016 / 12:10 uur

Zeker 77 doden door aardbeving Ecuador

Een krachtige aardbeving vlak voor de kust van Ecuador heeft zeker 77 mensen het leven gekost. Meer dan 500 mensen raakten gewond. Het seismologisch instituut USGS gaf tevens een tsunamiwaarschuwing af voor de kuststreken van Ecuador en Colombia. Het zou de zwaarste aardbeving sinds 1979 zijn en had een kracht van 7,8 op de schaal van Richter.

Het dodental zal vermoedelijk verder oplopen, laat vicepresident Jorge Glas weten. In zes provincies is de noodtoestand uitgeroepen. Op sociale media verschijnen beelden van verschillende gebouwen die in Ecuador zijn ingestort, waaronder een brug in Ecuadors grootste stad Quayaquil en een luchtverkeerstoren op het vliegveld Manta.

Door de beving kwam een deel van de hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse land, Quito, zonder stroom te zitten. President Rafael Correa riep de 16 miljoen inwoners op om kalm te blijven.

De dreiging is grotendeels voorbij. Een olieraffinaderij in de buurt van het epicentrum is uit voorzorg gesloten. Het epicentrum lag net iets buiten de kust op een diepte van 19 kilometer, op zo’n 170 kilometer afstand van Quito.

De bevingen in Japan, waarbij meer dan veertig mensen om het leven kwamen, hadden een sterkte van 7.3 en 6.6.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zeker 77 doden door aardbeving Ecuador
Sluiten