Puck Roest
Puck Roest Nieuws 18 apr 2016 / 12:50 uur

Woning PVV-aanhanger bekogeld en beklad

De woning van een PVV-aanhanger uit Eindhoven werd afgelopen week bekogeld met stenen en beklad met beledigende teksten. Op het hek van het huis aan de Samarialaan in Eindhoven stond onder andere ‘Hier woont een Pegida-hoer’. Ook werd er een partytent in brand gestoken.

De bewoonster plaatste foto’s van de leuzen op de Facebookpagina Wij staan achter Geert Wilders. „Hoe ziek kunnen ze wezen”, schreef ze onder de foto’s. De woning van de vrouw staat nu onder verscherpt toezicht en in de straat wordt gesurveilleerd. „Levensgevaarlijk”, laat wijkagent Rien Klerkx weten via Twitter. De wijkagent hoopt dat buurtbewoners iets gezien hebben en mogelijk weten wat de aanleiding is voor de vernielingen.

https://twitter.com/brigadierVLOKWW/status/721776828453679104

Nadat op woensdag de voordeur met verf werd besmeurd, vloog er in de nacht van zaterdag op zondag een steen door de voorruit. De Eindhovense was op dat moment zelf niet thuis maar haar dochter was wel in de woning, meldt Omroep Brabant. De Eindhovense fracties van CDA en LPF hebben naar aanleiding van de vernielingen raadsvragen gesteld. „Ons gezamenlijk standpunt is dat iedereen die zich aan de regels van onze democratische rechtstaat houdt in Eindhoven veilig moet kunnen wonen, ongeacht je politieke of religieuze voorkeur of je geaardheid”, aldus de fracties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Woning PVV-aanhanger bekogeld en beklad
Sluiten