Puck Roest
Puck Roest Nieuws 26 apr 2016

Winterse taferelen in april

Terwijl je eind vorig jaar nog met een dun jasje naar buiten kon, mag je nu je winterjas, sjaal en muts weer uit de kast pakken. Er vallen in het hele land buien met kans op hagel en natte sneeuw. Het blijft ook erg hard waaien. Het KNMI heeft daarom code geel afgegeven.

Weggebruikers moeten extra opletten omdat het glad kan zijn. In Overijssel en Drenthe is lokaal 3 centimeter sneeuw gevallen, meldt weeronline.nl. Ook in Noord- en Noordoost-Nederland, Gelderland, Brabant en Friesland zijn winterse buien gevallen. Aan de zuidwestkust kunnen zware windstoten van zo’n 90 kilometer per uur voorkomen.

Het is niet uniek dat er sneeuw valt in april, maar het komt volgens weeronline.nl zelden zo laat in de maand nog voor. Het KNMI waarschuwt ook voor onweer. Aan het einde van de dinsdagavond neemt de kans op onweer af.

Koudste sinds de jaren 80

Dat wordt dus inpakken tijdens Koningsnacht en -dag. Het blijft namelijk onstuimig, buiig en vooral erg koud. Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag vriest het voor het gevoel een paar graden. Op Koningsdag zullen we het moeten doen met gevoelstemperaturen van slechts 2-3 graden. Het wordt daarmee de koudste koninklijke feestdag sinds de jaren tachtig.

https://twitter.com/bobrus66/status/724843861353324544

Deze mensen hadden in ieder geval beter een weekje eerder kunnen gaan kamperen.

Momenteel in Nederland, Steenwijk (lokaal 3 cm sneeuw). Lokaal gaat het ook elders tijdelijk sneeuwen! In België…

Gepostet von NoodweerBenelux am Montag, 25. April 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Winterse taferelen in april
Sluiten